Is je baan je aan het vermoorden?

“Met deze vijf, weer controle in je lijf”

Naar aanleiding van het thema Stress/ Burn-out schrijf ik dit stuk en doe een voorstel. Mag ik een paar minuten van je spaarzame tijd?
De Week van de Werkstress komt er aan! Al acht jaar aaneengesloten is er voor het hele land een jaarlijks initiatief van het Ministerie om werkstress binnen organisaties aandacht te geven. In de aankomende week van 15 t/m 19 november 2021 staat dit wederom in de belangstelling.

Die belangstelling is heel goed nieuws natuurlijk want, wist jij dat meer dan één miljoen mensen langdurig onder hogere negatieve stress werken en daardoor een enorm risico lopen op een overspanning? Een op de zeven werkende Nederlanders komt nu terecht in die burn-out! Dat is toch absurd toch? Hoe doe jij dat eigenlijk?

Zo’n meet- en besefmoment om in de organisaties te evalueren hoe nu de vork in de steel zit, dat is altijd verstandig om te doen natuurlijk. In de afgelopen tijd heeft zo’n beetje elk bedrijf, klein of groot wel onder hoogspanning gestaan door bijvoorbeeld coronapandemie.
En we zijn er nog niet lieve mensen! Nog steeds is het voor sommigen een ware uitdaging om de boel draaiende te houden.

Ik snap wat je denkt. Het woord ‘Corona’ alleen al geeft al stress in elk bedrijf tegenwoordig. In welke vorm dan ook! Er word een groot beroep gedaan op de rekbaarheid en mentale veerkracht van het personeel. Door bijvoorbeeld het werken op afstand/ thuiswerken is er niet altijd goed contact mogelijk om te zien of de werknemer goed in zijn vel zit. Of wellicht door afscheid te moeten nemen van collega’s die door herzieningen van organisaties elders moeten gaan zoeken naar werk. Wat betekent dit voor de medewerkers die achterblijven? Zelfde werkaanbod, met minder mensen?  

Laten we eerlijk tegen onszelf zijn…..welke situatie ook, wie is er nu eigenlijk echt verantwoordelijk voor jouw fysieke en mentale fitheid? Bezit jij zelf nog steeds het vermogen om negatieve stress en tegenslag het hoofd te bieden? Kun je die continue veranderingen nog wel aan? Jij bent een overlever toch? Nog even een tandje er bij met zijn allen, hou vol…. tot dat je opgebrande lijf zegt; “NEE, IK STOP ER MEE!” Je zal wellicht nu denken, lekker makkelijk praten en zo’n stukje tekst typen, dat klopt!

Vorig jaar nog, werkte ik als Operationeel Teammanager bij een grote organisatie. Er waren diensten die best intens waren. Door operationele planningen, weersinvloeden, tijdsdruk en voorkomen van onveilige situaties,  waren er genoeg diensten waar ik enorme drukte ervaarde. Uit ervaring kan ik vertellen dat ik niet zo snel opgeef want hé, je wil je leidinggevenden niet teleurstellen hè? De organisatie is belangrijk en de belangen zijn groot dus, nog even volhouden dus!

Je krijgt er nog een account en wat taken bij, nog wat meer medewerkers worden aan je team toegevoegd, of misschien moet jij als medewerker met een uitgedund team, alsnog dezelfde taak klaarspelen, iedere dag weer!

We worden soms ook in situaties gezet waarin je dan denkt geen keuze meer te hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over die privé situatie! Want als het thuis ook nog eens druk is door wat voor reden dan ook, pak je dan nog ergens je rust moment? Hey, we zijn allemaal overlevers, dit lukt ons allen! Tot dat je opgebrande lijf zegt; “NEE, IK STOP ER MEE!”  Herken jij dat ook?

Stress is net als een elastiekje

Wat is dan stress eigenlijk? Stress hoeft niet altijd negatief te zijn. Het zet je aan tot actie, creëert beweging en zorgt dat je taak volbrengt. Je kunt de spanning fysiek of mentaal oprekken want, je kunt best een tijdje buiten je comfortzone werken, dat lukt iedereen wel.
Echter, bij te ver overspannen van je elastiek knapt deze. Wanner je gecontroleerde spanning creëert en controle, blijft de verbinding bestaan. Zo werkt dat ook als het ware voor je lichaam en geest. We noemen het bewustwording.

Het juiste moment om te ontspannen, is als je er geen tijd voor hebt” ~ Sydney J Harris

Stress is een reactie van je lichaam die reageert op je binnen- en buitenwereld. Het begint met een overtuiging. Deze komt eigenlijk altijd voort uit taal en is jouw waarheid geworden. Wist je dat jouw overtuigingen al heel vroeg in je leven zijn ontstaan? Deze overtuigingen zijn als het ware je blauwdruk geworden en beïnvloeden je gedachten met opvolgend gedrag.

Studies hebben inmiddels bevestigd dat we elke dag te maken hebben met veertig- tot zestigduizend gedachten! Per wakker uur is dat drieduizend gedachten. Dat zijn er gemiddeld zo’n vijftig per minuut! Dat zijn veel prikkels op een dag!

“All Stress begins with one negative thought”  ~ Rhonda Byrne

Wanneer stress langdurig negatief is, reguleert je lichaam weer. Via signaaltjes naar je brein zorgt je lichaam via je bijnieren dat het stress hormoon cortisol wordt aangemaakt. Je krijgt hierdoor direct weer energie om door te kunnen gaan. tegelijkertijd gaat je adrenaline niveau omhoog, wat er voor zorgt dat je lichaam in de overlevingsstand (fight- flight) wordt gezet. Je wordt klaargemaakt om te vechten.

Bij langdurige aanmaak van cortisol en stress- omgeving, weet je lichaam niet goed meer te herkennen of het gevaar nu wel echt is. Je lichaam staat dan als het ware dag en nacht aan wat dan weer gevolg heeft voor je gezondheid. Je reserve potjes worden opgemaakt waardoor je weerstand steeds meer verzwakt raakt en je immuunsysteem flink te lijden heeft. Gevolg is dat er x-moment komt dat je dat je lichaam zo aan het verwaarlozen bent en je lichaam ‘nee’ zegt, ‘ik stop er mee!’ Je bent als het ware jezelf aan het vermoorden!

Zolang dat elastiekje nog niet is gebroken is het verstandig naar je eigen persoonlijke stressbalans te kijken. Stel jezelf gewoon eens wat vragen als;
– Ben jij zelf nog in controle, op werk of privé?
– Doe je nog steeds waar je blij van wordt?
– Denk jij dat je onmisbaar bent?
– Kan jij je eigen grenzen goed inschatten?
– Durf je het dan ook te melden bij je werkgever?
– Zie jij mislukking als falen of als uitgesteld succes?
– Wie of wat belemmert jouw groei?


Misschien is mijn berichtje al wel te laat? Je bent misschien al een fase verder, het elastiekje is gebroken! BURNOUT zeggen ze dan op zo’n moment tegen je! Gefeliciteerd zou ik dan weer zeggen! Klinkt hard misschien maar hé, je hebt eindelijk naar je lichaam geluisterd. Onbewust natuurlijk hè want, je bewuste mind wist precies hoe het al die jaren moest functioneren op die overlevingsstand! Maar vanaf hier kun je weer verder opbouwen. Je kunt zelf zoveel meer invloed hebben dan jezelf vaak denkt. Want bijvoorbeeld angst, vertrouwen, twijfels zijn vaak ongegrond en niet op feiten berust, dus zijn maar gedachten.

“Met deze vijf, weer controle in je lijf”

Krijg weer grip en zelfcontrole

Het maakt ook eigenlijk niet uit hoe het was, echt niet! We leven in het NU en hoe jij jezelf ook voelt, je moet toch verder! Want laten we eerlijk zijn, wat in het verleden is geweest zijn de feiten waar je geen invloed meer op hebt. Wat in de toekomst zal gebeuren weten we ook niet zeker dus, laat het gebeuren zoals het gebeurt toch en leef in het NU!
Wil jij naar die zelfcontrole komen? Wil jij weer grip op je leven krijgen?

Een ‘Zelfcontrole traject’ want met deze vijf, heb je weer controle in je lijf.
Ja inderdaad, vijf sessies in tien weken die je ontspanning, positieve veranderingen en bewustwording gaan opleveren! Met dit effectieve transformatietraject zal ik je begeleiden om die zelfcontrole weer te pakken.

Als gediplomeerd Hypnotherapeut en Ademcoach werk ik metverschillende methodieken als; Hypnose, NLP, Sociaal Panorama en Familieopstellingen, wandelcoaching in de natuur. Als Ademcoach geef ik je ook advies en inzicht in het bewuster en gezonder leren ademen. Door een verbonden ademsessie laat je eventuele onbewuste trauma’s los en snap je wat juist ademen voor jou kan betekenen.

Na het doorlopen van dit levens veranderende traject, kun je de wereld weer aan, vol positieve energie en vertrouwen! Ik zal je deskundig begeleiden maar jij zet het traject zelf in beweging! JE DOET DIE KLACHTEN UITEINDELIJK OOK ZELF!

In slechts vijf sessies help ik jou om weer in verbinding te komen met je eigen lichaam en geest. We gaan aan de slag met je blauwdruk van je overtuigingen. Wat belemmert jouw groei? Het is een bewustwordingsproces waarin je heelt en herstelt maar ook je overtuigingen aanpakt in positieve en dienende rolmodellen voor jezelf. We gaan met deze vijf zelfcontrole thema’s aan de slag: Vertrouwen, Verwondering, Verbinding, Verandering en Vrijheid.

WAT IS JE GEZONDHEID JOU EIGENLIJK WAARD?

Laten we eens kijken naar de details nu.
Het aanbod van dit ‘Zelfcontrole traject’ is een buitenkansje voor jou als, jij nu bij jezelf beseft dat je in een fase van je leven bent geraakt waar de spanning teveel wordt of is geworden. Je wil die stress onder controle krijgen maar het lukt je niet goed zelf. Misschien ervaar je door spanning van die vage lichamelijke klachten waar je huisarts geen directe heldere verklaring voor kan geven.

Laten we eerlijk zijn, mijn tijd die ik er in investeer kost ook €€€ maar dit speciale aanbod wil ik jullie niet ontnemen! De normale prijs van dit traject is 885 Euro voor vijf sessies. Alleen in de periode van 15 november tot 1 december 2021, geef ik je deze unieke korting van 111 Euro!!! Dit ‘Zelfcontrole traject’ kost je nu slechts 774 Euro!

Je boekt dit Zelfcontrole traject’ nu voor slechts 774 Euro! (incl. btw)
+ Gratis zelfhypnose audio ‘ontspanning’ toegestuurd
+ Gratis Zelfhypnose en Ademhaling tips via pdf document

Jouw transformatie periode van tien weken gaat je o.a. helpen om;

  • Betere zelfcontrole op het gebied van stress, angst en pijn
  • Emoties onder controle te hebben
  • Bewuster ademen
  • Meer zelfvertrouwen en geloof in jezelf
  • Een positiever wereldbeeld te ervaren
  • Gezonder en bewuster leven
  • Energieker en krachtiger in het leven staan
  • Onverklaarbare klachten aanpakken door zelfhypnose en ademtechnieken
  • Vrijheid te ervaren in je hele bewustzijn

Wanneer jij er klaar voor bent, maak dan ‘nu’ een afspraak via: https://riminds.nl/contact/
“Alleen maar Licht en liefde voor jou, mooi mens!”

Dit delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching - Maak nu een belafspraak bij Riminds draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders