Wie ben ik?

Mijzelf voorstellen. ‘Wie ben ik? Dat is een vraag die mij aan het denken zet want, als ik snel antwoord geef zeg ik, ‘ik ben Richard Verdegaal,’ Maar dit is een naam die door een ander aan mij is gegeven. Je bent namelijk niet je naam. En als je mij ‘Piet’ zou noemen, dan ben ik nog steeds dezelfde persoon.

‘Wie ben ik dan?’ Ik ben Hypnotherapeut, maar nee dat doe ik als beroep. Of ben ik dan de Fotograaf? Nee, ik ben niet de Fotograaf want dat is een vaardigheid en hobby die ik in de afgelopen jaren heb geleerd en nog steeds, met veel passie uitvoer. Ben ik dan de echtgenoot en vader van mijn echtgenote en zoon? Maar hé, dat zijn de gelukkige omstandigheden waarin ik verkeer.

Het weten wie je bent, is een zoektocht naar je ‘ware zelf.’ We creëren namelijk de persoonlijkheden in ons brein. In mijn middelbare school periode had ik niet bepaald de juiste motivatie om te leren en te ontwikkelen, het was niet boeiend genoeg voor mij en ik kon mijn aandacht niet bij de lesstof houden. Ondanks de liefdevolle hulp en aandacht van mijn ouders, liep ik steeds weer tegen een hoge muur op.

Er zijn in die jaren momenten geweest waar ik mijzelf zo’n nietsnut voelde, als een leraar met de nagekeken toetsen kwam, en dan klassikaal riep; “ Richard, het wordt nooit wat met jou” en hoppa, faalangst/ nietsnut in mijn hoofd geprogrammeerd.

Zo worden overtuigingen in je brein gecreëerd. De leraar zegt het dus, dan zal het toch wel zo zijn? Ik dacht dat ik hier al jaren overheen was maar bij elk nieuw en spannend toets moment, zat er toch dat stemmetje weer; “ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg!” Met behulp van hypnose heb ik die faalangst en vele andere (onderbewuste) stress en klachten kunnen oplossen. Hoe gaaf is dat hè.

De afgelopen jaren ben ik intensief bezig geweest met een persoonlijke ontdekkingstocht door het volgen van diverse opleidingen en trainingen die op maat door mij zijn gekozen. Het is zo verhelderend als je de rode draad van al die kennis en investeringen nu samen ziet komen. En we blijven leren en nieuwe inzichten ontvangen.
In mijn zoektocht naar wie ik ben, ben ik inmiddels achter een aantal zaken gekomen waar ik echt voor sta. Wat vind ik nu echt belangrijk, wat is mijn kracht en wat is nu de rode draad van mijn leven waar ik zielsgelukkig van word:

Ben jij ook klaar om de beste versie van jezelf te worden? Gun jij jezelf ook een gezond en gelukkiger leven? Heb je hulp nodig? Laat mij je begeleiden en neem contact met mij op.

Opleidingen en trainingservaringen:
HBO praktijkprogramma’s; Bedrijfspsychologie:
– module Psychologie, Coaching & Beïnvloeding
– module Bedrijfspsychologie en Organisatiegedrag
HBO praktijkprogramma Management Vaardigheden:
– module Efficiënt Communiceren & Beïnvloeden
– module Inspirerend Leidinggeven
Holistic Breathing Ademcoach (Herleva.nl, Heleen Ytsma)

Hypnose opleidingen en trainingen:
– HypnoMed, Medische Hypnose Training (OMNI Hypnosis Training Center Nederland)
– Hypnose 2.0 Master Practitioner (Hypnose Instituut Nederland, Edwin Selij)
– Hypnotherapie 1.0 Practitioner (Hypnose Instituut Nederland, Edwin Selij)
– Stoppen met Roken voor Therapeuten (Hypnosehuis Amsterdam, Marcel Borst)
– Masterclass Virtuele Maagband (Geluk zit in jou, Bianca Labee)
– BLAST Technique® Practitioner – EMDR (Warwickshire School of Hypnotherapy, Nick Davies)

 

 

Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching - Maak nu een belafspraak bij Riminds draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders