Beïnvloed je brein

Bekijk deze illusie in dit bericht eens. Draait deze danseres nu linksom of rechtsom? Wist jij dat je deze optische illusie kan beïnvloeden? Ongeveer zestig procent van de kijkers zal bij de eerste kennismaking met deze illusie merken dat de danseres rechtsom draait. Omdat de illusie een bewegend plaatje is, wordt op dat moment je rechterdeel van je hersenen geactiveerd. Dat deel waar je informatie verwerkt in beelden, gevoelens en ruimtelijke en creatieve vermogens. Ben je van nature iemand die analytisch is ingesteld, denkt in taal, orde, logica en statistieken, dan kan het zijn dat, de danseres bij je eerste blik linksom draait.
Je bent nu meer actief in het linker gebied van je hersenen.

Maar hoe kan je nu zelf invloed uitoefenen en er voor zorgen dat het beeld een andere kant op gaat draaien dan je nu ziet? Wanneer je een rechtsdraaiende danseres ziet, FOCUS dan nu op de teksten om de foto heen. Lees de tekst en kijk met een schuin oog naar de bewegende danseres. Geef als het ware de opdracht dat ze nu linksom gaat draaien. Je geeft letterlijk opdracht aan het linker deel van je brein.
Werkt het?

Wanneer je als eerste een linksom draaiende danseres ziet, focus dan op het plaatje en niet op de tekst. Het vergt voor sommigen wat oefening, terwijl een ander direct linksom en rechtsom kan switchen. Blijf proberen want jouw brein is de programmeur voor alles waartoe jij het opdracht toe geeft. Het gaat je lukken.

De illusie wordt gewekt door het ontbreken van duidelijke diepte in de afbeelding; zo kunnen de armen zowel dicht bij de kijker als ver van de kijker worden waargenomen. Ook is niet duidelijk of de figuur van de kijker afkijkt of ernaartoe. De voet die de grond raakt kan als zowel de linker- als rechtervoet worden gezien, en er is geen duidelijk oppervlak waarmee ze contact maakt.

Dit delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching - Maak nu een belafspraak bij Riminds draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders